En Comú Podem Mataró presenta les seves propostes en equipaments, cultura i esports, on destaquen la biblioteca de Cirera-Molins o els projectes del Centre d’Arts Escèniques i la biblioteca de Cerdanyola
Sergi Morales: “cal fer inversions en nous equipaments i serveis com aquests, i cal situar la cultura al centre del model de ciutat, amb esdeveniments importants més enllà de la Festa Major Les Santes, una festa que caldrà repensar i redimensionar”
Aquest matí, En Comú Podem Mataró ha presentat al Triangle de Cirera-Molins les seves propostes programàtiques sobre equipaments, cultura i esports. En la roda de premsa han participat el candidat a l’alcaldia, Sergi Morales, i el número 4 de la candidatura, Óscar Monroy.
“Projectarem un Centre d’Arts Escèniques que compleixi els requisits tècnics i d’aforament necessaris per poder oferir una programació estable contemporània” (Sergi Morales)
En la seva intervenció, Morales ha explicat que cal fer inversions en nous equipaments de ciutat. Per començar, ha destacat que “cal començar la construcció de la biblioteca pública de Cirera-Molins, en aquest mateix Triangle”. El candidat a l’alcaldia ha explicat també que “projectarem un Centre d’Arts Escèniques que compleixi els requisits tècnics i d’aforament necessaris per poder oferir una programació estable contemporània. També crearem un nou centre d’exposicions d’arts plàstiques, adequant alguna nau industrial, com podria ser el Vapor Gordils, amb espais grans i diàfans, que també podria acollir altres activitats lligades a les arts plàstiques. També projectarem el Centre d’Interpretació de les Cultures Populars de Mataró, així com la nova biblioteca pública de Cerdanyola”.
“Modificarem les ordenances municipals per facilitar la realització de concerts i actes culturals de petit format en locals i bars que reuneixin les condicions necessàries” (Sergi Morales)
Sergi Morales ha explicat les línies mestres del programa d’En Comú Podem Mataró en matèria de cultura. En aquest sentit, ha explicat que “la cultura ha de ser al centre del model de ciutat que proposem, ha de contribuir a dinamitzar la ciutat i a construir una societat més igualitària, més lliure i creativa. La cultura ha de ser un dels pols del creixement de Mataró cap al futur. La situació de Mataró com a ciutat mediterrània obre un cúmul de possibilitats que encara no hem sabut explotar”. Morales ha destacat que “treballarem i donarem facilitats a les iniciatives culturals que llencin propostes noves, trencadores i agosarades, perquè Mataró ha de ser una ciutat culturalment innovadora. També anuncio que modificarem les ordenances municipals per facilitar la realització de concerts i actes culturals de petit format en locals i bars que reuneixin les condicions necessàries. Potenciarem iniciatives autogestionades, com les de Can Fugarolas, que facilitin la implicació de la ciutadania i siguin una referència en el món creatiu. Crearem el “Carnet jove cultural” amb descomptes, per a la promoció del consum de cultura local. Millorarem i potenciarem la investigació arqueològica i patrimonial, i potenciarem la investigació científica aprofitant la Secció de Ciències del Museu de Mataró, per convertir-nos en un centre de coneixement del medi marítim mediterrani i de la Serralada Litoral i els seus ecosistemes”. El candidat a l’alcaldia ha explicat que “Mataró disposa d’elements patrimonials per ser reclam, i per això farem visibles i potenciarem les restes romanes d’Iluro, disseminades per diversos llocs de la ciutat. També donarem a conèixer i farem més visible el patrimoni del centre de la ciutat: casals barrocs, esglésies, edificis i espais singulars. Cal també potenciar el coneixement de la capella dels Dolors de Santa Maria, difondre el patrimoni modernista de la ciutat, la Nau Gaudí, la presó, l’obra de Jordi Capell o el patrimoni industrial, amb les seves naus, xemeneies i vapors”. Respecte de la Festa Major de Les Santes, Morales ha afirmat que “cal repensar l’actual model: cal redefinir la dimensió, la durada, el caràcter d’alguns actes, els costos, etc. No s’ha de perdre l’essència de la festa, però cal treballar per fer-la més inclusiva, i s’ha de controlar també el seu cost per evitar que desertitzi l’oferta cultural en altres moments de l’any”.
“Establirem també la tarifació social en els programes i equipaments esportius públics com a model de garanties d’equitat i accessibilitat i facilitarem l’accés als esports a totes les persones amb diversitat funcional” (Óscar Monroy)
Pel que fa a les propostes en matèria d’esports, Óscar Monroy ha explicat que “des d’En Comú Podem Mataró prioritzarem les responsabilitats referents a l’esport en edat escolar, el foment de l’esport per a tothom i el suport de l’associacionisme esportiu. Considerem que les subvencions a les entitats esportives han de recuperar la seva raó essencial com a eina de foment de l’activitat del món de l’esport. Per això establirem procediments de lliure concurrència, transparència, objectivitat i publicitat, per portar a terme programes amb un interès social mesurable i prioritzant l’esport de base. Establirem també la tarifació social en els programes i equipaments esportius públics com a model de garanties d’equitat i accessibilitat. Facilitarem l’accés als esports a totes les persones amb diversitat funcional”. Monroy ha explicat també que “impulsarem una dotació suficient per al pla de manteniment de les instal·lacions esportives, obrirem i dinamitzarem els espais esportius de les escoles fora de l’horari escolar per tenir accés gratuït a la pràctica de l’esport, i augmentarem els parcs de salut per a la pràctica de l’esport a l’espai públic (aparells i/o altres elements per a la pràctica de l’exercici físic)”.